Meny
 
Tecar
TECAR er en forkortelse som beskriver kapasitiv resistiv energioverføring. Ofte nevnt i vitenskapelig litteratur som CRET (Capacitive Resistive Energy Transfer).
T-PLUS er en tecar-teknologi som gjør det mulig å overføre store mengder energi, samtidig som pasienten får en komfortabel og sikker behandling. TECAR apparatet til Wintecare er et type IIB, CE registrert medisinsk apparat.

Denne type behandling kan altså brukes på to forskjellige måter; capastiv og resistiv. Capacitiv virker på bløtvev (hud, bindevev, kretsløpssystemet, lymfesystemet og muskler), mens resistiv modus konsentrerer virkningene på vev som har større motstand mot passasje av elektriske ladninger (beinvev, brusk, sener og leddbånd).

De mest vanlige tilstander vi kan pådra oss bruken av TECAR er mange: tendinopatier og tendinose, post-kirurgisk rehabilitering, muskelspenninger og forstuinger, leddskader, akutte og kroniske smerter, lymfødem.

Grunnen til denne rekke tilstander er at denne typen teknologi stimulerer reaksjoner som er nyttige for å støtte ulike fysiologiske og endogene prosesser i menneskekroppen. Vi kan derfor se hvorfor dette kan være nyttig kombinert med osteopati.Vi snakker hovedsakelig om fem reaksjoner:

- Økt blodgjennomstrømning
- Vasodilatasjon
- Drenering
- Temperaturøkning
- Celleproliferasjon

For mer informasjon eller timebestilling: Ta kontakt på tlf +47 481 31 127